Nieuwsarchief - maart 2011

 

Kunstexpositie “TIJD” met als vakjury Erol Öztan, Jan Martens en Raja Moussaoui.

 

Hawinkels interieur en het Centrum voor de Kunsten organiseren samen een expositie, met als thema “Tijd”. De opening wordt door Burgemeester H. van Beers van gemeente Roermond verricht op vrijdag 18 maart 2011 bij Hawinkels interieur te Swalmen. Inmiddels zullen velen al bekend zijn met deze unieke expositie, aangezien dit het derde achtereenvolgens succesvolle jaar zal zijn!


De expositie, welke van 19 maart tot 14 april te bezichtigen is bij Hawinkels interieur, is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de cursisten van het Centrum voor de Kunsten in Roermond en Hawinkels interieur te Swalmen.
In 2009 is voor de eerste keer een kunst tentoonstelling van het CK bij Hawinkels interieur gehouden. De variëteit en het hoge niveau van de kunstwerken was zeer verrassend. Dit is zo’n succes gebleken dat er voor gekozen is om hier een terugkerend evenement van te maken. De combinatie van kunst toegepast in de zeer karakteristieke ruimte met Italiaanse meubelontwerpen, versterkt beide.

 

Cursisten van de afdeling “beeldend” van het CK hebben zich hierdoor laten inspireren, de disciplines schilderen, keramiek, brons, glas en fotografie zullen te zien zijn. Voor hen is dit de kans om zich aan een groter publiek te presenteren, te laten zien wat ze kunnen!

 

Tijdens de feestelijke opening zal er door de vakjury een winnaar gekozen worden.
De vakjury bestaat uit Erol Öztan (architect, bekend van TV Limburg), beeldend kunstenaar Jan Martens en Raja Moussaoui, wethouder van financiën in Roermond.
Het Christoffelkwartet zal de opening kompleet maken.
Ook het publiek kan tot 14 april hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.
Deze zal op 21 april bekend worden gemaakt in het Centrum voor de Kunsten te Roermond.

 

Hawinkels interieur, Rijksweg Zuid 18, Roermond - Swalmen
www.hawinkelsinterieur.nl, info@hawinkelsinterieur.nl 0475-501928