Nieuwsarchief - februari 2012

 

Kunstexpositie “WATER” met als vakjury Wim Kemp, Godelieve Geurts en Joan Stoorvogel.


Hawinkels interieur en het Centrum voor de Kunsten organiseren samen een expositie, met als thema “Water”. De opening wordt door Burgemeester H. van Beers van gemeente Roermond verricht op vrijdag 2 maart 2012 bij Hawinkels interieur te Swalmen. De expositie, welke van 3 maart tot en met 28 maart te bezichtigen is bij Hawinkels interieur, is een samenwerking tussen de cursisten van het Centrum voor de Kunsten in Roermond en Hawinkels interieur te Swalmen.

 

Voor het vierde jaar wordt deze kunst tentoonstelling van het CK bij Hawinkels interieur gehouden. De variëteit en het hoge niveau van de kunstwerken was telkens zeer verrassend. De combinatie van kunst toegepast in de zeer karakteristieke ruimte met Italiaanse meubelontwerpen, versterkt beide. Cursisten van de afdeling “beeldend” van het CK hebben zich hierdoor laten inspireren, de disciplines schilderen, keramiek, brons, glas, edelsmeden en fotografie zullen te zien zijn.
Tijdens de feestelijke opening zal er door de vakjury een winnaar gekozen worden. De vakjury bestaat uit Wim Kemp, wethouder Cultuur in Roermond, beeldend kunstenares Godelieve Geurts en Joan Stoorvogel, galeriehouder DZD Art Gallery.

Een muzikaal ensemble zal de opening kompleet maken.
Ook het publiek kan tot en met 4 april hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.
Deze zal op 5 april bekend worden gemaakt in het Centrum voor de Kunsten te Roermond.